March 7, 2012

DEN ANDRA LIVERPOOLRESAN, SOMMAREN 2011


Äntligen kommer det material från Liverpool. Jag tjuvstartade väl för ett tag sedan, men det rann på något vis ut i sanden. Vart ska man börja? På Mathew Street så klart, mest känt för att inhysa både originalplatsen och replikan av The Cavern Club. I detta hopkok av klipp kan man skymta själva gatan, John Lennon-statyn och yours truly, ingången till The Cavern, Arthur Dooleys väggskulptur "Four Lads Who Shook the World" samt beatlarnas gamla stampub The Grapes. Ölen på The Grapes är av klassisk brittisk typ, det vill säga gott om man gillar sin öl ljummen. Men att sitta och stirra på bordet som går under namnet The Royal Table där John, Paul, George och Pete sitter på det klassiska fotografiet är ytterst behagligt. Så behagligt att fotot på mig själv var tvunget att tas i oktober 2010. Det är dock lite irriterande att fotot på beatlarna är spegelvänt, vilket gör min fotoversion helt felaktig. Sådant stör en perfektionist. I nästa inlägg går vi ner i The Cavern Club.

4 comments:

aliciasivert said...

Äntligen!
Åh vad jag älskar att ni verkligen går totalt och oåterkalleligt all-in på era resor. Ser fram emot det kommande reportaget från Abbey Road.
Har du börjat skriva på en Englandsguide än? En sådan skulle utnyttjas flitigt.

Sebastian said...

Abbey Road ja, jag har inte fattat det än riktigt. Lever i förnekelse om att det kommer att äga rum. Ingen Englandsguide, men det vore ju något. Men vill man ha en Beatlesrelaterad finns det en väldigt bra för Liverpool, eller så åker man runt med min vän Stevie T som driver en av tourerna där. Personligt, tid för kontemplation och mat. Är man i London så kan man inte leva utan denna: http://www.bokus.com/bok/9781566567473/the-beatles-london-a-guide-to-467-beatles-sites-in-and-around-london/

aliciasivert said...

Haha, tusen tack ska du ha! Till nästa utflykt blir det den här bloggen utprintad, videoklippen i mobilen och ovannämnda i åtanke.

Sebastian said...

Haha, då kan det inte bli fel!