February 5, 2009

FADING YELLOW


Igår hade jag den stora lyckan att springa på volym 5 i Fading Yellow-serien. Denna serie av releaser symboliserar gräddan av musikkulturen, sånt där som folk borde springa benen av sig för att få äga, kanske till och med prygla en nära vän för att få lägga vantarna på. Men vi ska väl vara realistiska, ingen bryr sig ett dyft. Fading Yellow-plattorna har i vilket fall samlat det bästa alstren inom obskyr sunshine och psychpop. Att varje utgåva är limiterad till 1000 exemplar gör väl inte samlarvärdet lägre, men det vore trevligt med en lite bredare spridning. Detta beror väl främst på att dessa utgåvor inte är helt legala.

Här kommer några smakprov från volym nummer 5 som går under namnet "Gone are the Days - Timeless UK Popsike & Other Delights 1970-73".

Fading Yellow Vol. 5 (Handpicked tracks)

Ladda ner

5 comments:

Anonymous said...

Har ett par av de här skivorna hemma i samlingen, riktigt bra. Det är förresten en snubbe från min gamla hemstad Lidköping som sammanställt dem (om jag inte minns helt fel).

the lost feeling said...

blogga mera! :)

Sebastian said...

Gorillan: aha! jag har varit i kontakt med honom nu kom jag på, men han har mailat den adress som jag sällan använder. får kolla igenom boxen genast!

the lost feeling:
nu har jag skaffat mig en riktigt hög uppdateringshastighet hörru.

jonis said...

tjena sebastian,

Kul att höra det finns folk därute som förstår sig på musik...

just vol 5 är i särklass bäst...sen är det lite blandad kvalitet tycker jag på de övriga.

Svårt att välja ut nån favorit på denna skiva...Vigrass and osborne får det bli!

Sebastian said...

jonis:
jag är glad att jag sprang på femman, den är verkligen toppen.