August 22, 2008

IN RETURN TAKE THIS HEART OF MINE

The Four King Cousins var en sån där tjejgrupp som man till en början kan ha väldigt svårt för. Medlemmarna hade sin bakgrund i någon slags amerikansk TV-underhållning som gick under namnet The King Family Show. The Four King Cousins var alla döttrar till Donna, Yvonne, Luise and Alyce som på 30-talet ingick i den populära vokalgruppen The King Sisters. Redan här börjar det kännas lite väl incestuöst. Kusinerna pysslade mest med att spela in cover-versioner av redan framgångsrika låtar som exempelvis "Walk on by", "God only knows" och "Good day sunshine", allt i hederlig easy listening-anda. The Four King Cousins stack aldrig ut på något endaste litet vis. Det amerikanska idealet var den viktigaste grundstenen, människor kunde sitta tryggt tillbakalutade i sina lugna förorter utan att oroa sig för att idyllen skulle blåsa bort.

Men så finns "Love so fine". Det här är helt klart en av de bästa låtarna jag någonsin hört i sunshine pop-kategorin. Roger Nichols kompositerade det här miraklet och den finns i ett flertal versioner. Hitta er egen favorit, det är inte varje dag som allt godis i godispåsen smakar så här utsökt. Herb Alpert-versionen får mig att bli så där löjligt nostalgisk då den påminner mig om ledmotivet till någon ungdomsserie jag inte minns namnet på från sent 80-tal.
-----
The Four King Cousins - Love so fine
Roger Nichols & The Small Circle Of Friends - Love so fine
Herb Alperts & The Tijuana Brass - Love so fine

2 comments:

Valdemar said...

Herrejistanes vilken låt! Alla tre versionerna var fina, men särskilt The Four King Cousins då. Påminde lite om nån låt, men jag kan inte komma på vilken nu.

Sebastian said...

jag vet, jag kände detsamma. kan inte heller komma på vilken det kan vara. den är fantastisk.